Gewapende jongeren overvallen supermarkt in Huizingen

Drie gewapende en gemaskerde jongeren hebben zaterdagavond een overval gepleegd op een Okay-filiaal in Huizingen. Op het moment van de overval waren er nog heel wat klanten aanwezig in de winkel. Twee van de drie verdachten, tieners uit het Waalse Tubeke, konden uiteindelijk snel opgepakt worden. Een van hen werd intussen aangehouden door de onderzoeksrechter in Brussel. De derde verdachte is voorlopig nog spoorloos. 

Rond 18 uur zaterdagavond stormde het trio binnen in de supermarkt in de Guido Gezellestraat. Nancy stond op dat moment met haar zoon aan de kassa, ze had net haar code van haar betaalkaart ingevoerd. “Terwijl ze met hun pistolen zenuwachtig in het rond zwaaiden, schreeuwden ze in het Frans dat ze de inhoud van de kassa's wilden. Eén van de twee stond voor mijn neus. Terwijl hij het geld uit de kassa in de zakken van zijn broek stak, bleef hij recht in mijn ogen staren. Het was muisstil in de winkel."

"Nooit verwacht" 

Nancy is behoorlijk geschrokken, net zoals haar zoon. "Ik durfde mijn zoon zelfs niet aan te kijken", zegt Nancy. "Mijn zoon zag dat het pistool van de dader aan onze kassa op scherp stond. Het ging razendsnel, maar voor ons leek het een eeuwigheid te duren. Zoiets verwacht je nooit, en toch niet in de supermarkt in uw buurt.” Het parket Halle-Vilvoorde laat weten dat het trio 300 à 400 euro cash buit kon maken.

De drie jongeren sloegen vervolgens op de vlucht: twee gingen er te voet vandoor, de andere vluchtte weg in een auto. De politie startte een zoektocht waarbij de politiehelikopter ingezet werd. Uiteindelijk konden twee jongeren gevat worden. Het gaat om twee tieners van 17 en 18 jaar uit Tubeke.

De meerderjarige verdachte werd intussen aangehouden door de Brusselse onderzoeksrechter. Hij zit momenteel in de gevangenis en verschijnt deze week voor de raadkamer, die moet oordelen over zijn verdere aanhouding. Zijn minderjarige kompaan werd ter beschikking gesteld van het parket van Waals-Brabant, dat vermoedelijk vandaag nog een beslissing neemt. De derde verdachte is voorlopig nog spoorloos.

Meest gelezen