Oude elektriciteitscentrale in Beringen wordt evenementenhal

In Beringen starten de werken aan de evenementenhal in de oude elektriciteitscentrale op be-MINE. De voormalige centrale maakt deel uit van de toeristisch-recreatieve ontwikkelingen binnen het be-MINE-project.

De turbinezaal met de voormalige compressoren van de centrale zal worden omgevormd tot een eventlocatie van bijna 2.000 vierkante meter groot waar tal van activiteiten kunnen plaatsvinden.

De centrale fungeert als ruimte voor zowel tentoonstellingen, bedrijfsfeesten, presentaties als vergaderingen. Met de nieuwe plek wil de Vlaamse overheid bedrijven, verenigingen en scholen aantrekken om de site, maar ook Beringen te bezoeken.

Toplocatie

“Deze opwaardering past perfect in de strategie van LRM om van be-MINE een toplocatie te maken waar zowel jong als oud een kijk krijgt op het verleden in combinatie met hedendaagse beleving”, zegt Tom Vanham van de investeringsmaatschappij LRM. “Be-MINE is aan het uitgroeien tot een fantastische site waar geschiedenis en de toekomst elkaar tegenkomen met een unieke ervaring als gevolg.”

Meest gelezen