Regenwater van Groenplaats wordt drinkwater

Buurtbewoners van de Groenplaats in Antwerpen zullen binnenkort regenwater kunnen drinken dat is omgezet in drinkwater. Het gaat om een proefproject van waterproducent Water-Link.

"Door de klimaatverandering droogt Vlaanderen uit, dus moeten we manieren verzinnen om water te recupereren", zegt André Gantmann, voorzitter van Water-Link. "Het regenwater dat na de heraanleg op de Groenplaats valt, wordt daar lokaal opgevangen en ter plaatse gezuiverd als drinkwater."

Tuinstraatjes

Water-Link heeft nog meer plannen met het hemelwater. Vanaf volgend jaar zullen er ook tuinstraatjes in Antwerpen komen. Dat zijn straten die heraangelegd zijn met bijvoorbeeld geveltuinen en - groentetuintjes om water in op te vangen. Op die manier kan water hergebruikt worden.