Venezuela en Iran praten over commerciële luchtverbinding tussen de twee landen

Een Iraanse diplomatieke delegatie is aangekomen in Venezuela om te onderhandelen over de komst van een commerciële luchtverbinding tussen de twee landen. Dat heeft de Venezolaanse regering maandag aangekondigd.

Volgens het ministerie wordt er al lang gepraat over een mogelijke luchtverbinding tussen Teheran en Caracas, maar is de delegatie deze keer gekomen "om gevolg te geven aan overeenkomsten".

Eerder uitte oppositieleider en zelfverklaarde interim-president Juan Guaidó twijfels over dergelijke gesprekken. Hij vermoedt dat de regering een ander doel heeft. "Het regime zet zijn geopolitiek spelletje verder" om "te laten zien dat het steun krijgt, die niet bestaat", aldus Guaidó. Hij zei nog dat het parlement pleit voor een onderzoek naar de zaak.

Meest gelezen