Harold Versteeg

Nederlandse voetballers trappen volgend seizoen tegen bal met etsen van Rembrandt

Volgend voetbalseizoen zullen de Nederlandse topclubs het tegen elkaar opnemen met een voetbal waar etsen van Rembrandt op afgebeeld staan. De nieuwe voetbal van de eredivisie is vandaag voorgesteld in het Rijksmuseum in Amsterdam.  

De eredivisie voetbal is de hoogste voetbalcompetitie in Nederland. Clubs strijden er voor de titel van landskampioen. Dat de bal waartegen de voetballers volgend jaar gaan trappen in het teken van Rembrandt staat, heeft alles te maken met het Rembrandtjaar. Het is dit jaar 350 jaar geleden dat de Hollandse meester overleed en dat wordt overal in Nederland herdacht. 

De Nederlandse oud-voetballer, trainer en coach Willem van Hanegem mocht de gloednieuwe bal aan het publiek voorstellen bij het bekendste schilderij van Rembrandt, "De nachtwacht". De bal werd ontworpen door Irma Boon, de huisontwerpster van het Rijksmuseum. 

Willem van Hanegem stelt de nieuwe eredivisiebal voor bij het bekendste schilderij van Rembrandt.

Al enkele seizoenen mogen de clubs van eredivisie met een speciaal ontworpen bal spelen. De bal die nu gebruikt wordt, is ontworpen door de Nederlandse mediafiguur Johnny de Mol en een elftal kinderen. Het seizoen daarvoor was tatoeëerder Henk Schiffmacher de eerste gastontwerper. 

Op zondag 28 april zal de nieuwe "Rembrandtbal" voor het eerst gebruikt worden tijdens de voorlaatste speelronde van dit eredivisieseizoen. Daarna keert hij in augustus terug voor het seizoen 2019/2020.

Meest gelezen