Werken aan rotonde Heusden al na enkele uren stilgelegd na verkeerschaos

De werken aan de rotonde bij de kerk van Heusden zijn al na enkele uren stilgelegd. Het verkeer liep er in het honderd door slechte signalisatie en verkeerd afgestelde verkeerslichten.

De rotonde aan de kerk op de drukke gewestweg tussen de Brugstraat en het Sint-Willibrordusplein moet aangepast worden omdat ze te gevaarlijk is voor fietsers. Daarom zouden er gescheiden fietspaden worden aangelegd en beveiligde oversteekplaatsen.  De werken - in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer - zijn vanochtend gestart.

Foute signalisatie

Maar al snel bleek dat het verkeer strop zat. Daarop gingen de politie en de werfverantwoordelijke van Wegen en Verkeer ter plaatse. Het bleek dat de signalisatie en de tijdelijke verkeerslichten niet in orde waren en slecht waren opgesteld.  Samen met de werknemers van de firma werd nog gezocht naar een oplossing, tevergeefs.

Weg weer open

Ondertussen moest de politie het verkeer regelen omdat aan beide zijden van de rotonde zeer lange files waren ontstaan, doordat ook de verkeerslichten slecht waren afgesteld. Daarop is - na overleg - besloten de werken stil te leggen, de signalisatie weg te nemen en de weg weer open te zetten. Er is een verslag opgemaakt door de veiligheidscoördinator. Het is onduidelijk wanneer de werken weer kunnen starten.