"Racistische chocolade-eendjes" in Groot-Brittannië uit de rekken gehaald

Een supermarkt in Groot-Brittannië heeft een collectie paaseendjes uit de rekken gehaald. De paaspralines werden op social media als racistisch gezien. Supermarktketen Waitrose verkocht een drietal eendjes - witte, melk en donkere chocolade - onder diverse namen. Terwijl het witte chocolade-eendje "Fluffy" heette en de melkchocolade "Crispy", werd de donkere chocolade onder de tekst "lelijk" verkocht. 

Met de verkoop van deze "lelijke eendjes" heeft de keten zich de woede van heel wat mensen op de hals gehaald. Hoewel er ook mensen op Twitter van zich laten horen dat de discussie over "overdreven politieke correctheid gaat", zegt het merendeel verontwaardigd te zijn om de naamkeuze. 

Waitrose heeft zich verontschuldigd na alle ophef op internet en zegt de producten uit de winkels te hebben gehaald. "Het spijt ons zeer, het was absoluut niet onze bedoeling iemand te beledigen." Ze verontschuldigen zich voor het voorval en laten de verpakking opnieuw ontwerpen.

Het spijt ons zeer, het was absoluut niet onze bedoeling iemand te beledigen

De bewuste supermarkt

Lelijke eendje

Het ontwerp komt van het lelijke eendje, een sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen, waarin een bruin eendje door anderen wordt bespot.

Het lelijke eendje met stompe, bruine veren verandert in het sprookje langzaam in een witte zwaan.

Meest gelezen