Al meer dan 4 miljoen deelnames aan de Stemtest

Als we al één iets met zekerheid over de huidige verkiezingscampagne kunnen beweren, dan wel dat enorm veel kiezers nog tot het laatste moment twijfelden op wie ze vandaag zouden stemmen. Dat blijkt uit het gigantische succes van de stemtest van VRT NWS, De Standaard, RTBF en La Libre Belgique. Vier miljoen deelnames konden we ondertussen tellen, waarvan meer dan 3 miljoen in Vlaanderen.

Met de Stemtest, die gelanceerd werd op woensdag 3 april, kan iedereen zijn standpunten aan die van de verschillende politieke partijen aftoetsen, zowel voor de Vlaamse, federale, Europese als Brusselse verkiezingen. De verkiezingen vinden vandaag plaats, op 26 mei.

De Stemtest invullen kan in Vlaanderen op de website van VRT NWS en bij De Standaard. In Wallonië kan men terecht bij de RTBF en la Libre Belgique.

De inhoud van de Stemtest is niet samengesteld door de nieuwsredacties, maar wel door politicologen van de universiteiten van Antwerpen en Louvain-la-Neuve. De stemtest werd gemaakt door Tree Company. 

Al 4 miljoen keer werd de Stemtest ondertussen ingevuld, waarvan 3,2 miljoen keer in Vlaanderen. Bijna 2,5 miljoen keer gebeurde dat op de website en app van VRT NWS.

De Stemtest (nog eens) afleggen? Klik dan hier.

Meer weten over de Stemtest? Klik dan hier.

Naast die grote Stemtest, waarbij u per niveau dertig vragen dient in te vullen, ontwikkelden de universiteit van Antwerpen en VRT NWS nog een beknoptere stemtest, op vraag van radiozender MNM en op maat van jongeren. De MNM Stemtest werd ondertussen ook al bijna 200.000 keer ingevuld. De MNM Stemtest vindt u hier

Meest gelezen