"Egg boy" en Australische senator niet vervolgd: Connolly krijgt waarschuwing en Anning verdedigde zichzelf  

Will Connolly, de Australische tiener, die vorige maand een ei heeft stukgeslagen op het achterhoofd van Australische senator Fraser Anning krijgt geen straf. De jongen krijgt wel een waarschuwing. Anning zelf die na het incident fysiek werd, wordt ook niet vervolgd. Hij reageerde uit zelfverdediging, vindt de politie. Daarmee lijkt de saga rond de populaire "egg boy" (ei-jongen) en senator afgelopen.

De actie van Connolly ging vorig maand viraal: Fraser Anning linkte voor het oog van de camera een recente terreuraanslag in Nieuw-Zeeland aan het immigratiebeleid. Connolly pikte dat niet en sloeg een ei op het hoofd van de senator stuk. Anning op zijn beurt verkocht de tiener twee klappen waarop de jongen overmeesterd en weggeleid werd door de politie. 

Bekijk hier nogmaals wat er precies gebeurde:

Video player inladen...

Dit ei heeft mensen verenigd

Connolly wordt niet vervolgd, maar krijgt wel een officiële waarschuwing van de politie.  De tiener liet vorige maand aan lokale media weten dat hij begreep waarom zijn actie niet gepast was. "Hoewel dit ei mensen heeft verenigd", voegde hij eraan toe.

"Egg boy" kon na zijn daad op sympathie rekenen. Een crowdfundingactie zamelde bijna 50.000 euro in voor het geval Connolly een advocaat nodig zou gehad hebben. 1,4 miljoen mensen eisten in een petitie het ontslag van Anning.

De Australische premier zei na het incident dat Anning (69) "keihard moet worden aangepakt met alles wat volgens de wet mogelijk is". Maar de politie concludeert nu na onderzoek dat de senator handelde uit zelfverdediging. De hulpdiensten zoeken trouwens nog altijd naar een verdachte: een man zou Connolly, toen hij op de grond lag, herhaaldelijk geschopt hebben.

Meest gelezen