Video player inladen...

Giorgio Moroder: "Ik wou ook een sexy liedje maken en dat werd Love to love you, baby"

De Italiaanse componist en producer Giorgio Moroder is in het land voor twee uitverkochte concerten in de AB in Brussel. Moroder werd bekend met synthesizermelodietjes als "Son of my father", en nummers die hij voor films schreef, zoals "Call me" van Blondie voor de film "American gigolo". Moroder heeft drie Oscars voor filmmuziek op de schouw staan. 

Het orkest speelde in de AB in Brussel onder meer muziek uit de film "Midnight Express", waarvoor Giorgio Moroder zijn eerste Oscar kreeg, later volgden nog beeldjes voor "Flashdance" en "Topgun".

De Italiaanse componist is ook de man achter "Love to love you, baby" van Donna Summer. "Ik wou een sexy liedje maken", vertelt hij aan onze reporter.

Donna Summer was de artieste met wie de componist en producer het meest samenwerkte. Tijdens zijn concerten brengen drie zangeressen hun successen, waaronder de discoklassieker "I feel love" weer tot leven. 

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Video player inladen...