Grondwaterpeil zelfs na winter nog niet voldoende gestegen

Het peil van het grondwater is in Vlaanderen nog altijd zeer laag voor de tijd van het jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Vooral in Vlaams-Brabant en Limburg staat het grondwater erg laag, elders is de toestand beter. De achterstand die het grondwater door de droge zomer heeft opgelopen, is dus nog niet ingehaald.

Het grondwaterpeil is nog altijd opvallend laag voor de tijd van het jaar. Vooral in Vlaams-Brabant en Limburg is dat het geval, in andere provincies is de toestand beter. 

"Hoewel er afgelopen winter op de meeste plaatsen in Vlaanderen een normale hoeveelheid neerslag viel, heeft het grondwater zich nog altijd niet hersteld van de droge zomer van vorig jaar. Normaal gezien zou het grondwaterpeil op dit moment op het hoogste niveau moeten staan en dat is niet het geval", zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).

De Vlaamse Milieumaatschappij roept iedereen op om het hele jaar door spaarzaam om te gaan met drinkwater.

Meest gelezen