Limburgse politie krijgt bodycams

De Limburgse politie wil nog voor het eind van het jaar bodycams aanschaffen, dat is vorige week beslist op een samenkomst met onder andere het provinciebestuur.

Bodycams zijn camera's die agenten dragen tijdens interventies. De laatste jaren is de agressie naar hulpverleners alleen maar toegenomen en dan kunnen de beelden gebruikt worden als bewijsmateriaal. Korpschef Dirk Claes van de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst: "In de incidenten waarbij geweld gebruikt wordt tegen de politie, is er vaak achteraf discussie wat er precies gebeurd is. Dus wij hopen daarmee uitsluitsel te kunnen geven.” Maar de camera’s kunnen ook ontradend werken. “Hopelijk denkt men 2 keer na voor men gewelddadig wordt tegenover een agent”, aldus de korpschef.

Brandweer

Het lastenboek voor de aankoop van bodycams zou in mei al klaar moeten zijn. In een tweede fase wordt er ook bekeken aan welke voorwaarden bodycams voor Limburgse brandweerlui moeten voldoen. Vooral de hittebestendigheid zal hier een pijnpunt zijn.

 

 

Meest gelezen