Luchtverkeer opnieuw paar uur onderbroken vannacht

Vannacht zal er opnieuw maar beperkt vliegverkeer mogelijk zijn door een tekort aan luchtverkeersleiders bij Skeyes. Er hebben zich te veel verkeersleiders ziek gemeld, en daardoor zal van halftwee tot halfvijf geen verkeer mogelijk zijn in het westelijke deel van ons luchtruim. Vooral de luchthaven van Oostende ondervindt daar hinder van.

Maar die hinder zal beperkt zijn, want in Oostende staan geen vluchten gepland tussen half twee en half vijf, zegt de woordvoerster van de luchthaven.

De voorbije weken konden al verschillende nachten gedurende enkele uren geen vliegtuigen opstijgen of landen in (delen van) ons land door een tekort aan luchtverkeersleiders. Die melden zich in groten getale ziek. Vooral het vrachtverkeer ondervond daardoor problemen. Voor passagiersvluchten was de hinder beperkt.

Bij luchtverkeersleidingsbedrijf Skeyes, het vroegere Belgocontrol, heerst er al lang een sociaal conflict. Het personeel is ontevreden over de hoge werkdruk en de arbeidsorganisatie. Het overleg tussen de directie en de vakbonden gaat ondanks de acties gewoon door.