Madonna in Israël in 2012.
Getty Images

Madonna zingt "twee nummers" op het Songfestival in Tel Aviv

De European Broadcasting Union (EBU) heeft bevestigd dat de Amerikaanse popzangeres Madonna (60) zal optreden tijdens de finale van het Songfestival in Tel Aviv, Israël. Madonna zal wellicht een van haar bekende liedjes brengen en een nummer van haar nieuwe album. En dat voor het geschatte bedrag van 1 miljoen dollar.

Het nieuws deed gisteren de ronde en organisator EBU bevestigde het uiteindelijk aan de Israëlische krant Haaretz. Zakenman en miljardair Sylvan Adams zou het bedrag voor Madonna helpen betalen. Voor de Queen of Pop zal het de vierde keer zijn dat ze in Israël optreedt. In 1993, 2009 en 2012 had ze er al shows.

Vorig jaar won de Israëlische Netta met "Toy" het Songfestival (foto onder) in Lissabon. Daardoor haalde het land de organisatie van de internationale en populaire liedjeswedstrijd binnen. Maar er was ophef.

AFP or licensors

Tientallen bekende zangers en acteurs uit de cultuurwereld riepen op de organisatie van het festival in Israël te boycotten. Zij vinden dat het land de mensenrechten van de Palestijnen schendt. Tot de ondertekenaars behoorden Roger Waters (een van de oprichters van Pink Floyd), muzikant Peter Gabriel en mode-ontwerpster Vivienne Westwood. In ons land waren onder anderen Marijke Pinoy, Slongs en Daan tegen.

In september werd de knoop doorgehakt en kreeg Tel Aviv, de tweede grootste stad van Israël, de voorkeur boven Jeruzalem. De finale van het Songfestival vindt plaats op zaterdag 18 mei.

Timberlake deed het haar voor

In 2016 wist de organisatie ook al een grote naam te lokken: toen trad Justin Timberlake op tijdens de finale in Stockholm. Hij bracht zijn nieuwe single "Can't stop the feeling". Slim gezien, want jaarlijks zitten meer dan 170 miljoen mensen aan de buis gekluisterd voor het Songfestival. Timberlake had met "Can't stop the feeling" een stevige zomerhit vast.

Meest gelezen