Vierde minderjarige opgepakt voor aanval op Antwerpse metro

Er is een vierde minderjarige verdachte opgepakt voor de gewelddadige overval in een Antwerps metrostation afgelopen weekend. Het parket wil hem in een gesloten instelling laten plaatsen, net als drie andere minderjarigen die eerder al waren opgepakt.

Op een filmpje dat afgelopen weekend circuleerde op de sociale media is te zien hoe een man, een vijftiger, bedreigd en geschopt wordt. 

Gisteren moesten twee minderjarige verdachten al voor de jeugdrechter verschijnen. Zij werden allebei geplaatst in de gesloten instelling van Everberg. 

Ook kon een derde verdachte gevat worden, de 16-jarige jongen wordt ervan verdacht het filmpje gemaakt te hebben. De jeugdrechter besliste vandaag dat ook hij naar de gesloten instelling van Everberg moet. 

Intussen is dus een vierde verdachte opgepakt. Hij is de jongste van het viertal, 15 jaar oud. De jongen komt morgen voor de jeugdrechter. Het parket vraagt dat ook hij in een gesloten instelling zou worden geplaatst.

Meest gelezen