Regi excuseert zich voor opnames clip in Hallerbos: "Lopen tussen boshyacinten mag niet"

Vorig jaar lanceerde Regi de clip van zijn single "Ellie". Die werd opgenomen tussen de boshyacinten in het Hallerbos in Halle. Het meisje in de clip huppelt er tussen de bloemen en plukt er af en toe ook eentje. Maar dat is natuurlijk verboden.

"Wat het meisje in de clip doet mag eigenlijk niet," begint Regi in een filmpje op Instagram. "Ik wist dat zelf ook niet. Je mag dus niet op de bloemen lopen en ook geen bloemen plukken", aldus Regi. In het filmpje haalt hij er boswachter Pierre bij die uitlegt waarom dat precies verboden is. "Als je erdoor loopt en de bloemen vertrappelt, komen ze volgend jaar niet meer terug. En jij wil ze toch ook graag in bloei zien staan?"

Het Agentschap voor Natuur en Bos is tevreden dat Regi het opneemt voor de hyacinten want het zijn erg kwetsbare bloemen. Patrick Huvenne van Natuur en Bos: "Ik vind het fijn en ook heel correct dat hij op die manier zijn verontschuldigingen aanbiedt. Hij heeft zijn fans aangesproken om mee te delen dat hij zich vergist heeft. In het filmpje zegt hij ook hoe belangrijk hij het vindt dat we de natuur voor deze en volgende generaties beschermen. Hij wijst ook op de kwetsbaarheid van dit natuurfenomeen, daar kunnen wij natuurlijk alleen maar achter staan." 

Elk jaar rond half april beginnen de boshyacinten in het Hallerbos in bloei te staan. De paarse bloemenzee lokt ieder jaar tienduizenden toeristen naar Halle. De stad zet daarom dit jaar extra pendelbussen in.