Populaire zomerbar Zanzibar komt niet naar Meise, nieuwe locatie blijft onduidelijk

De populaire zomerbar Zanzibar komt dan toch niet naar Wolvertem bij Meise. De burgemeester van de gemeente had de organisatoren enkele voorwaarden op gelegd. Maar die zien ze niet zitten. Waar de bar dan wel zal komen is niet duidelijk.

De populaire zomerbar Zanzibar, een bar die als tropisch eiland is ingericht, zal een nieuwe locatie moeten zoeken. Zanzibar is een initiatief dat startte in de zomer van 2017. Toen kwamen zo'n 20.000 bezoekers van een drankje en het mooi weer genieten in de Linthoutstraat in Merchtem. Vorig jaar verhuisde de bar dan naar Steenhuffel, naar een grotere locatie. Daar kreeg het initiatief veel klachten van buurtbewoners. Zij vonden dat de bar lawaaihinder gaf en bovendien ook leidde tot gevaarlijke verkeerssituaties. Al het verkeer van en naar de bar moest namelijk over één landweg. 

Drie dagen per week

Dit jaar wou de bar daarom verhuizen naar Wolvertem. Ze wilden hun bar bouwen op een grote weide aan de Vier Eiken, naast het containerpark van Meise, voor de periode van 31 mei tot 7 september. De burgemeester van Meise, Gerda Van den Brande (N-VA), zag de bar in eerste instantie wel graag komen. Maar na een negatief advies van de politie besloot het schepencollege wel om enkele strenge voorwaarden aan de organisatoren op te leggen. Zo mocht de bar pas half juni open gaan in plaats van in mei en mocht de bar ook niet meer dan drie dagen per week open zijn. De organisatoren vinden al die maatregelen economisch niet haalbaar. En dus komt de bar dan toch niet naar Meise. 

Komt de bar er dan nog wel? 

Waar de bar dan nu zal open gaan en of ze er nog wel komt, is nog onduidelijk. Voorlopig heeft de organisatie nog niet willen reageren.