Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Dalai lama opgenomen in ziekenhuis

De dalai lama (83) is gisteren opgenomen in het ziekenhuis in New Delhi, de hoofdstad van India, na klachten over pijn in de borst. Volgens zijn woordvoerder is hij aan de beterhand, en zou hij binnen enkele dagen het ziekenhuis weer kunnen verlaten.

Tenzin Gyatso, de 14de dalai lama, trekt de wereld rond om de boeddhistische leer te verspreiden en aandacht te vragen voor de Tibetaanse zaak. Zelf verblijft hij sinds 1959 in India, waar hij asiel kreeg na een mislukte opstand in Tibet voor onafhankelijkheid tegen China.

Sinds dit jaar reist de spirituele leider al minder, omwille van zijn gezondheid. Vorige week had hij nog een lezing gegeven in New Delhi.

De dalai lama werd opgenomen in het ziekenhuis na klachten over pijn in de borstkas, hij zou een infectie hebben. Volgens zijn woordvoerders gaat het niet om een ernstige ziekte. Ze verwachten dat hij over enkele dagen het ziekenhuis weer mag verlaten.