"Nee, je hond zit niet in een zak. Dat is geen zak!"

Het was wellicht het proberen waard, toen deze man zijn hond wilde meenemen op de metro in New York. Hij was er zich duidelijk van bewust dat het niet voldoende was om hem aan de leiband het metrotoestel binnen te brengen. Daarom had hij het dier ingepakt in een stoffen bruine doek, met 4 gaten mooi uitgesneden voor de poten van de hond, en op de rug samengebonden om zo het dier op de eigen schouder te kunnen dragen. Maar de conducteur van dienst was niet onder de indruk ("Nee, dat is geen zak!"), waardoor de man en zijn huisdier op het perron moesten achterblijven.

Het was journalist Will Sabel Courtney die de beelden van de "ingepakte" hond en zijn baasje eind vorige week maakte op een perron van de New Yorkse metro. Die beelden werden intussen meer dan 1,2 miljoen keer bekeken:

In 2016 besliste de Metropolitan Transportation Authority (MTA), de instantie die zorg draagt voor het openbaar vervoer in New York, dat huisdieren vervoeren via de metro verboden was, behalve wanneer ze in een gesloten ‘container’ zaten en op een zodanige manier konden gedragen worden dat ze geen gevaar voor de andere reizigers betekenden.

Wellicht bedoelde de MTA met de omschrijving 'container' een draagbare kooi, of ten minste een zak, waarin het huisdier 'opgesloten' zat. Maar de creativiteit van de reizigers die de metro nemen ging alvast veel verder. Dat leverde onder meer volgende resultaten op:

Meest gelezen