Paul Severs krijgt rouwregister in "zijn" Beersel

De gemeente Beersel opent een rouwregister voor zanger Paul Severs die gisteren overleed. Inwoners kunnen dat register komen ondertekenen en een boodschap schrijven voor de familie, de vrienden en de kennissen van de zanger.

Beersel opent niet zomaar een rouwregister voor Paul Severs. De band tussen de gemeente Beersel en de zanger was heel sterk. "Hij is in Huizingen geboren en heeft daar zijn jeugd doorgebracht", vertelt burgemeester Hugo Vandaele. "Hij ging hier ook naar de lagere school en zong in het kerkkoor. Ook na zijn verhuis kwam hij hier veel. Hij kwam hier elk jaar op de rommelmarkt optreden en op de feesten van het Hof ten Blote. In die zin heeft hij ook de band met onze gemeente altijd behouden. Paul woonde de laatste jaren in Saintes in Tubeke in de wijk Sint-Renilde, vlakbij de taalgrens. Maar zijn familie heeft hier altijd gewoond. Hij komt uit een gezin met 7 kinderen." 

Ook band met Halle 

Later ging Paul Severs naar de middelbare school in Halle. "Heel wat jongeren van mijn generatie hebben hem zien groeien in de muzikale wereld. We hebben hem zien vertrekken vanuit de kelder van pater Pax en de harten van heel Vlaanderen zien veroveren", aldus de burgemeester.

Rouwregister

Als je zelf het rouwregister wil ondertekenen, dan kan je dat elke werkdag doen in het administratief centrum van Alsemberg aan de Alsembergsesteenweg. De balie is daar elke dag open van half negen 's ochtends tot half vijf 's avonds.