Oprah Winfrey en Prins Harry maken samen documentairereeks over geestelijk welzijn

De Amerikaanse talkshow-presentatrice Oprah Winfrey werkt samen met de Britse prins Harry aan een documentairereeks over geestelijk welzijn. De reeks zal volgend jaar op de streamingdienst Apple TV+ te zien zijn. 

Dat Oprah Winfrey een van de gezichten van Apple TV+ zou zijn en dat ze een programma over geestelijke gezondheid zou maken, raakte al bekend bij de voorstelling van de streamingdienst. Winfrey en prins Harry zijn intussen al enkele maanden aan de reeks aan het werken. Die zal focussen op psychische aandoeningen en op geestelijk welzijn. Het doel is de kijkers ertoe aan te zetten sneller en eerlijk met elkaar te praten wanneer ze het moeilijk hebben. 

"Ik geloof dat een goeie mentale gezondheid, een geestelijke fitheid, de sleutel is tot sterk leiderschap, productieve gemeenschappen en een doelgericht zelf", klinkt het in een mededeling van prins Harry.  

Prins Harry en zijn broer prins Williams zetten zich al jaren in voor de thematiek van geestelijke gezondheid. In 2017 richtten ze samen nog Heads Together op.  De zonen van prinses Diana zamelen via die organsiatie geld in voor onderzoek en ijveren voor een positievere en meer verbonden samenleving.  

Prins Harry vertelde eerder al dat zijn eigen ervaringen een drijfveer zijn geweest om zich in te zetten voor meer aandacht voor geestelijk welzijn. 

Oprah Winfrey en prins Harry kennen elkaar al langer. Oprah Winfrey was ook aanwezig bij het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. 

Meest gelezen