Toekomst manege in Balen blijft onzeker

Manege Keiheuvel in Balen blijft mogelijk niet langer open. Het gemeentebestuur stapt naar de rechtbank om de huidige concessie te verbreken. Dat komt omdat de concessiehouder de afspraken met de gemeente niet zou hebben uitgevoerd. De eigenaar die een contract met de concessiehouder heeft zit met de handen in het haar want dat zou betekenen dat de manege mogelijk dicht moet.  

De burgemeester van Balen, Johan Leysen wil niet vooruitlopen op de feiten: "Het is een delicate situatie. De concessiehouder voert de renovatieplannen niet uit waar hij zich contractueel toe verbonden heeft. Het is een andere persoon dan de persoon die de manege uitbaat. Dat zorgt voor een spanningsveld tussen de consessiehouder en de manegehouder. Zelf hebben we amper contact met de uitbaters en we weten niet of ze hun contract naleven met de concessiehouder. 

"Rechtbank moet oordelen"

Volgens Leysen zal de rechtbank moeten oordelen: "De rechter zal een beslissing moeten nemen over deze zaak. De zaak is nu nog niet ingeleid, we gaan met onze advocaten overleggen over hoe het verder moet. Voorlopig kunnen de uitbaters verder werken tot de rechtbank oordeelt over de zaak. We hebben beslist om geen vergunning te geven aan de uitbaters voor de activiteiten die ze willen organiseren."

"Locatie is zeer geschikt"

Leysen denkt dat er eventuele alternatieven zijn voor de locatie: "Voor ons is de locatie zeer geschikt, er zijn daar tal van partners die uitkijken naar de locatie van de manege. Er zijn daar aanvullende alternatieven mogelijk die een boost kunnen geven aan het recreatiegebeuren op de Keiheuvel."