(c) Ronald van den Heerik/ Hollandse Hoogte

Vierde minderjarige verdachte aanval in Antwerpse metro naar huis onder strenge voorwaarden

De vierde minderjarige verdachte die opgepakt werd na de gewelddadige overval in een Antwerps metrostation mag naar huis onder strenge voorwaarden. Dat heeft de jeugdrechter beslist. De drie andere minderjarige verdachten werden eerder al naar de gesloten instelling van Everberg gestuurd.

Op een filmpje dat afgelopen weekend circuleerde op de sociale media is te zien hoe een man, een vijftiger, bedreigd en geschopt wordt. 

De afgelopen dagen werden er in totaal vier verdachten opgepakt, allemaal minderjarigen. Drie van hen werden gisteren en eergisteren geplaatst in de gesloten instelling van Everberg. De vierde verdachte moest vandaag voor de jeugdrechter verschijnen. Die besliste dat de 15-jarige jongen naar huis mocht onder strenge voorwaarden. Hij heeft onder meer huisarrest en moet in herstelbemiddeling gaan met het slachtoffer. "De rol van de 15-jarige verdachte is kleiner dan de rol van de drie anderen. Het was de eerste keer dat de jongere voor strafbare feiten werd voorgeleid", klinkt het bij het parket.

Meest gelezen