Video player inladen...

7 jaar cel voor bestuurder die meisje van 5 doodreed aan Lidl in Sint-Niklaas: "Uw wagen was als een wapen"

De bestuurder die vorige zomer een meisje van 5 doodreed aan de Lidl in Sint-Niklaas krijgt 7 jaar cel en een rijverbod van 8 jaar. In het vonnis gaf de rechter de man de volle laag: "Uw wagen was als een wapen door uw roekeloos gedrag".

Vorige zomer werd een moeder samen met haar twee kinderen aangereden aan een filiaal van supermarkt Lidl in Sint-Niklaas. De tol was bijzonder hoog: het jongste kind, een meisje van 5, overleed ter plaatse aan haar verwondingen, de moeder en haar tweede dochtertje werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Volgens het parket pleegde de bestuurder in eerste instantie vluchtmisdrijf, maar keerde hij later wel terug naar de plaats van de aanrijding. 

De bestuurder, een twintiger uit Nederland, had geen geldig rijbewijs en reed te snel. De wagen waarmee hij het ongeluk veroorzaakte, had hij geleend van zijn Nederlandse buurvrouw.

Zware straf

Het Openbaar Ministerie vroeg de maximumstraf van negen jaar - vijf jaar voor de onopzettelijke doding en vier jaar voor het vluchtmisdrijf. De rechter gaf de man uiteindelijk zeven jaar cel. Daarbovenop krijgt de bestuurder ook een rijverbod van acht jaar, dat is meer dan het parket vroeg. 

In zijn vonnis gaf de rechter de man de volle laag. Minutenlang somde hij de verzwarende omstandigheden op. "Uw wagen was als een wapen door uw roekeloos gedrag."

Uw wagen was als een wapen door uw roekeloos gedrag

Rechter

De advocaat van de bestuurder is ontgoocheld. "Ik dacht dat de strafmaat enigszins beperkt had kunnen blijven. Maar men zit nu aan zeven jaar." Hij gaat wellicht in beroep.

Herbekijk hieronder de reportage in Het Journaal:

Video player inladen...

Meest gelezen