Boek van minister De Croo steekt de Oceaan over

De Engelstalige uitgave van het boek van minister van Financiën en Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open VLD), "De eeuw van de vrouw. Hoe feminisme ook mannen bevrijdt",  werd woensdag officieel in de VS gelanceerd. 

De officiële lancering vond plaats in Washington, aan de Washington College of Law van de American University. Dat is niet toevallig gekozen. De rechtenfaculteit werd er 123 jaar geleden opgericht, door en voor vrouwen. Aan andere universiteiten werd hen de rechtenstudie verboden.

In zijn boek - in het Engels vertaald als 'The age of women. Why feminism also liberates men' - houdt De Croo een pleidooi voor meer vrouwen in leidinggevende functies. In de strijd om meer gendergelijkheid zijn quota daarbij "verdedigbaar", aldus De Croo tijdens een paneldiscussie naar aanleiding van de lancering van zijn werk. Quota zijn een "shortcut" voor snellere gendergelijkheid, aldus de vicepremier. "De praktijk van mannen die mannen selecteren moet worden doorbroken."

De Croo is in Washington voor de lentevergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank. Op die 'spring meetings' bespreken de ministers van Financiën en voorzitters van centrale banken de toestand van de wereldeconomie.

  

Meest gelezen