Duinkerke, in Frankrijk, opent tweetalige school Frans-Nederlands

In Duinkerke, in Frankrijk, opent in september een tweetalige basisschool. De leerlingen zullen daar les krijgen in het Frans en in het Nederlands.

De burgemeester van Duinkerke, in Frankrijk, wil in september een tweetalige basisschool laten beginnen in zijn stad. De leerlingen zullen daar dan les krijgen in het Frans en in het Nederlands.

Philippe Ducourant vecht in Frans-Vlaanderen al jaren om het Nederlands levend te houden. Hij is dus blij met die tweetalige basisschool in Duinkerke. "Bijna niemand in Frans-Vlaanderen kent de Nederlandse taal. Dat vind ik heel jammer, want het is toch een stukje van Vlaanderen in Frankrijk", zegt Ducourant.

Charles Michel

"Zelf spreek ik een beetje Nederlands, zoals premier Charles Michel, omdat ik nooit Nederlands heb geleerd op school. Mijn kinderen spreken beter Nederlands", zegt Philippe Ducourant. Zijn kinderen gaan zelf naar school in het grensdorp Abele, bij Poperinge.

Meest gelezen