Nee, de Gentse "Neuzekesoorlog" is nog niet voorbij: concurrent gaat in beroep

Een kleine maand na de uitspraak van de rechter over de "neuzekesoorlog", blijkt dat de storm nog altijd niet is gaan liggen. De verkoper die veroordeeld werd voor racistische beledigingen van zijn concurrent, gaat in beroep.

De "neuzekesoorlog" op de Groentenmarkt in Gent leek voorbij, maar nu blijkt dat de concurrenten de strijdbijl nog niet hebben begraven. Carl Demeestere, de verkoper die midden maart veroordeeld werd omdat hij zijn concurrent met racistische uitlatingen had beledigd, gaat in beroep.

Hij kreeg een celstraf van twee maanden met uitstel en hij moet een boete en schadevergoeding betalen. Daarnaast kreeg hij van de rechter een contactverbod: hij moet 50 meter verwijderd blijven van zijn concurrent.

Beroep tegen contactverbod

Demeestere aanvaardt zijn celstraf met uitstel en de financiële straffen. Maar hij betwist wel het contactverbod. "Wij hebben geen contact meer. En of het nu 10, 20 of 50 meter is, er is geen probleem meer. Op die paar meter zal het niet komen", zegt Demeestere.

Hij hoopt terug te keren naar de Groentenmarkt, waar hij altijd al heeft gestaan. Elders staan is voor hem geen optie: "Dat is voor mij het einde. Als ik er niet sta, kan ik beter mijn boeltje pakken."

Meest gelezen