Gent Jazz maakt krasloten van flyers in strijd tegen zwerfvuil

Gent Jazz festival maakt op een originele manier reclame: de flyers die ze uitdelen hebben krasvakjes, waarmee u onder meer toegangstickets kunt winnen. Op die manier wil de organisatie onder meer verhinderen dat mensen de flyers op straat gooien.

De organisatoren van Gent Jazz festival zochten een originele én duurzame manier om reclame te maken voor hun festival. Heel wat mensen weigeren de flyers, of -erger nog- gooien ze op de openbare weg. Daarom maakten ze van de achterkant een krasbiljet. Daarmee kun je drankjes winnen op het festival of een koffie in enkele Gentse koffiebars. Maar er zitten ook echte toegangstickets tussen.

Tegelijk is het ook een sneer naar de Nationale Loterij: "De Nationale Loterij haakte dit jaar weer af als sponsor", zegt organisator Bertrand Flamang. "Ze beweren dat ons publiek geen krabbers zijn. Ik wil hun ongelijk bewijzen."

Er zijn 10.000 flyers gedrukt. Ze worden uitgedeeld in de Gentse horeca en concertzalen. Gent Jazz loopt dit jaar van 28 juni tot 9 juli. 

Meest gelezen