(c) Lien Arits
Copyright 2019. All rights reserved.

Groen wil 6.000 extra personeelsleden in ouderenzorg: "Personeel heeft te weinig tijd om job echt goed te kunnen doen"

Oppositiepartij Groen wil dat er meer middelen komen voor de welzijnssector. Zo wil de partij dat er 6.000 extra personeelsleden worden aangeworven in de ouderenzorg. En ook het probleem van de wachtlijsten moet worden aangepakt. 

Groen heeft een plan uitgewerkt voor de welzijnssector. "Want de afgelopen jaren is de zorgsector voor de regeringen te weinig prioritair geweest", klinkt het bij de oppositiepartij. "De investeringen in welzijn moeten drastisch omhoog."

Voor de hele welzijnssector wil Groen tijdens de volgende regeerperiode ruim een miljard extra investeren, dubbel zoveel als de huidige Vlaamse regering. 300 miljoen zou moeten gaan naar extra personeelsleden in de ouderenzorg. "We willen de medewerkers meer tijd gunnen om hun job zonder bijkomende stress te kunnen doen, zodat ze voldoende aandacht kunnen hebben voor de bewoners en hun werk menselijk doen."

Groen stelde de plannen vanmorgen voor in een verzorgingstehuis in Brugge, waar ook voorzitter Meyrem Almaci even meeliep. "Het aantal kilometers dat het zorgpersoneel aflegt, de liefde waarmee ze hun werk doen... Maar ook de krapte en het gebrek aan handen wordt zichtbaar op de paar uren dat we hier zijn."

Daarnaast stellen de groenen ook voor om de terugbetaling van de psycholoog uit te breiden naar ouderen en jongeren. "Burn-outs en depressies zijn een gesel voor de economie. De kleine meerkost verdient zich meteen terug", stelt de partij. En ook de wachtlijsten, onder meer voor personen met een handicap, wil Groen wegwerken. "Voor ons is dit een prioriteit voor de volgende legislatuur."

Bekijk hiet de reportage uit Het Journaal.

Video player inladen...

Meest gelezen