Zomerbar Zanzibar keert mogelijk naar Merchtem terug

Het ziet er naar uit dat de tropische zomerbar Zanzibar dan toch een nieuwe locatie heeft gevonden. Deze week lieten de organisatoren weten dat ze niet naar Wolvertem bij Meise komen omdat ze de voorwaarden daar te streng vinden. De gemeente Merchtem laat nu weten dat de tropische bar ook welkom is in de Dahliastraat in Peizegem.

Het zou goed kunnen dat de tropische zomerbar Zanzibar na twee jaar terugkeert naar de gemeente waar het allemaal begon. Want in 2017 startte het initiatief in Merchtem. Vorig jaar kon Zanzibar nog 50.000 bezoekers aantrekken. Toen vond het zomerevenement plaats in Steenhuffel, een deelgemeente van Londerzeel. 

Vier dagen per week 

De nieuwe burgemeester van Merchtem, Maarten Mast, geeft nu toelating om naar Peizegem te komen. Het schepencollege geeft immers groen licht, weliswaar ook onder voorwaarden."Het college gaat akkoord met vier dagen per week van donderdag tot en met zondag. Het initiatief kan starten op donderdag 13 juni en mag duren tot en met zaterdag 7 september. Het politie- en brandweerverslag moet wel nog komen", aldus burgemeester Mast.

Verkeersplan voor veiligheid 

De vraag is nu of de organisatoren zich in die voorwaarden kunnen vinden. De weide waar de bar mag komen, ligt dicht bij de locatie van vorig jaar, de locatie in Steenhuffel. Toen kwamen er veel klachten van buurtbewoners die het evenement te lawaaierig vonden en die wezen op onveilige verkeerssituaties.

Merchtem gaat daarom een verkeersplan opstellen als de organisatoren definitief beslissen om naar Peizegem te komen. "Er komt zeker een verkeersafwikkelingsplan. Inwoners van Steenhuffel zullen dit jaar geen hinder ondervinden. Alle verkeer, heen en terug, zal afgehandeld worden op Merchtemse wegen. Samen met de politie en de fietsersbond zullen we een route uitstippelen. Ook qua geluidsoverlast zullen we duidelijke afspraken maken met de organisatoren", aldus de burgemeester.  

De organisatoren zelf weigeren voorlopig op dit nieuws te reageren. 

Meest gelezen