VRT

Nieuwe Eén-reeks "De twaalf" over volksjury in assisenproces wint prijs voor beste scenario in Cannes

"De twaalf", een nieuwe Eén-reeks, heeft op het Canneséries festival de prijs voor beste scenario gewonnen in de officiële competitie. De serie over een volksjury in een assisenproces zal ten vroegste dit najaar op Eén te zien zijn. 

Het Canneséries festival bekroont de beste reeksen van over de hele wereld. "De twaalf" was, samen met negen andere reeksen, geselecteerd voor de officiële competitie, waaronder "Studio Tarara" (België), "Magnus" (Noorwegen), "The outbreak" (Rusland) en "The feed" (Verenigd koninkrijk).  Het scenario is van Sanne Nuyens en Bert Van Dael die eerder ook al voor "Beau séjour" zorgden. 

"De twaalf" ging in Cannes in wereldpremière en zal ten vroegste dit najaar op Eén te zien zijn. Vorig jaar was ook "Undercover", de Eén-reeks die momenteel op Eén te zien is, geselecteerd voor de officiële competitie in Cannes. 

Bekijk hier de trailer van "De twaalf": 

Video player inladen...

Een deel van de cast en crew van "De twaalf"was de afgelopen dagen in Cannes. Acteurs Maaike Cafmeyer en Johan Heldenbergh, regisseur Wouter Bouvijn, scenaristen Bert Van Dael en Sanne Nuyens, monteur Bert Jacobs, en Gunter Schmid en Peter Bouckaert van Eyeworks waren aanwezig op de rode loper en tijdens de officiële screening.

"De twaalf" kan rekenen op een cast met grote namen zoals Josse De Pauw, Johan Heldenbergh, Lynn Van Royen en Maaike Cafmeyer, die de beschuldigde schooldirectrice speelt. Maaike Neuville, Tom Vermeir, Charlotte De Bruyne, Zouzou Ben Chikha, Piet De Praitere, Peter Gorissen en Anne-Mieke Ruyten kruipen in de huid van de juryleden.

Verder zijn er rollen weggelegd voor Mieke De Groote, Koen De Sutter, Sofie Decleir, Greet Verstraete, Titus De Voogdt, Jolente De Keersmaeker, Sara Vertongen, Isabelle Van Hecke en Uwamungu Cornelis.

Meest gelezen