Verkeerslichten A12 in Wilrijk en Aartselaar opnieuw aangepast

De regeling van de verkeerslichten op de A12 wordt vanaf morgen opnieuw aangepast omdat het fileleed in de zijstraten te groot is. Na de vorige aanpassing kregen de zijstraten iets langer rood om het doorstromend verkeer van en naar Antwerpen vlotter te laten verlopen maar daardoor staan in de zijstraten lange files tijdens de spits.

Volgens Wegen en Verkeer is het fileleed onvermijdelijk: "Als je weggebruikers afzonderlijk groen licht geeft, dan moeten de anderen langer wachten. Daarom doen we vanaf morgen een aanpassing om te proberen het filerijden in de zijstraten te verminderen. Als je met de auto op de A12 rijdt, dan zal je daardoor iets langer een rood licht te zien krijgen. De komende maanden zal Wegen en Verkeer de verkeersituatie op de voet blijven volgen en bijsturen waar nodig."

Snelheid aangepast

De snelheid op de A12 tussen Wilrijk en Boom werd verlaagd naar 70 kilometer per uur en op de N177-zijrijweg naar 50 kilometer per uur om de doorstroming te verbeteren op alle wegen.

Meest gelezen