Friturist uit Malle wil meer dan 5 dagen frieten bakken om wereldrecord te verbeteren

Friturist Luc Driesen uit Malle wil een krachttoer ondernemen: het wereldrecord frieten bakken breken. Daarvoor moet hij 126 uur frieten bakken, dat is 5 dagen en 6 uren. 

"Frituria Estrella" in Oostmalle bestaat 5 jaar en om dat te vieren, wilden Luc en z'n vrouw Ria graag iets origineels doen. Zo kwamen ze op het idee om het wereldrecord frieten bakken scherper te stellen. "Het is misschien niet zo gezond, maar er zijn wel twee dokters die me medisch zullen begeleiden", vertelde Luc in "Start je dag" op Radio 2. "En om de zes uur, mag ik een uur rusten." 

Moeilijk te voorspellen

Of het wereldrecord zal sneuvelen, daar is Luc nog niet zo zeker van. "Ik zal het wel een tijdje volhouden, maar of het na 100 uur ook nog gaat lukken, kan ik moeilijk voorspellen", lacht hij. Luc is er wel gerust in dat ze de enorme hoeveelheid frietjes aan de man kunnen brengen.

Om 15 uur vanmiddag begint Luc eraan, donderdagochtend zou hij het wereldrecord beet moeten hebben. Als dat het geval is, hoor je dat in "Start je Dag" op Radio 2 Antwerpen.

Meest gelezen