Halle helemaal klaar voor het boshyacintenfestival

De stad Halle is helemaal klaar voor het jaarlijkse hyacintenfestival. Morgen kan je voor het eerst met de Hyacintenbus naar de bloemen in het Hallerbos gaan kijken. Er staan 40 vrijwilligers klaar. Burgemeester Marc Snoeck (SP.A) hoopt dat de toeristen dit jaar ook de stad Halle beter willen leren kennen.

Halle wil ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen met de fiets of met de bus naar het Hallerbos komen. "We hebben alles goed voorbereid met onze vrijwilligers en het Agentschap Natuur & Bos. We willen de duizenden bezoekers motiveren om met onze Hyacintenbus van het Vlaams Gewest te komen, die vertrekt aan het station van Halle en rijdt tot in het midden van het bos. Daarnaast willen we iedereen motiveren om met de fiets te komen zodat er zo weinig mogelijk auto's naar het bos rijden. We hebben daarom ook voor twee fietslussen gezorgd", vertelt burgemeester Marc Snoeck. 

Niet op de bloemen lopen

Om alles in goede banen te leiden zijn er een 40-tal vrijwilligers. "Zij helpen de bezoekers en houden alles in de gaten. Belangrijk is dat de bezoekers op de paden blijven en niet tussen de bloemen lopen. Want onze bloemen zijn mooi maar heel kwetsbaar", aldus de burgemeester. "Onze vrijwilligers leiden alles in goede banen en zorgen dat niemand verloren kan lopen. Want het blijft natuurlijk een bos en geen park."  

Stad promoten

Na een bezoek aan het Hallerbos is er ook een winkelbus die mensen naar het centrum van de stad moet brengen. "We willen iedereen motiveren om iets te gaan drinken in onze stad na een bezoek aan het bos. Zo kunnen de mensen ook kennis maken met onze troeven zoals onze basiliek of onze horeca."

Zelf kijken?

De burgemeester gaat zelf ook nog elk jaar kijken. "Het blijft een verbluffend schouwspel. Als de mensen zich aan regels houden, is het echt prachtig om te zien. We worden dan wel als stad overspoeld, het is mooi dat onze stad wereldwijd in de kijker wordt geplaatst. Als de mensen dan ook nog eens onze stad bezoeken, dan denk ik dat we er zeer tevreden mee moeten zijn", besluit de burgemeester.

Het boshyacintenseizoen loopt ongeveer drie weken. Dan zijn de bloemen meestal uitgebloeid. 

Meest gelezen