Hond Cactus steelt de show tijdens woestijnloop Marathon des Sables

In de Sahara in het zuiden van Marokko hebben weer honderden atleten deelgenomen aan de ultraloop Marathon des Sables. Onder hen een opvallende deelnemer, een hond.

De wedstrijd duurt een week en tijdens de tweede etappe dook plots een hond op in het deelnemersveld. Het dier, dat Cactus is gedoopt, liep die dag gezwind mee tot de finish. Sindsdien is Cactus blijven lopen. 

De andere deelnemers ontfermden zich over de hond. Ze gaven hem eten en drinken. Cactus heeft ondertussen de eindmeet bereikt en een medaille gekregen van de organisatoren.

De organisatoren hebben ook de eigenaar van de hond opgespoord. Het gaat om een Brits-Australische vrouw die een hotel uitbaat in Marokko. “Ik weet dat hij de tijd van zijn leven heeft”, schreef ze van de week in een bericht op de Facebookpagina van de wedstrijd. De eigenares zal haar viervoeter zaterdag gaan oppikken.

Bekijk hier beelden van Cactus in actie tijdens de Marathon des Sables:

Meest gelezen