AFP or licensors

Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways schrapt alle internationale vluchten

De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways, die kampt met torenhoge schulden, heeft alle internationale vluchten geannuleerd. Van de 119 vliegtuigen in de vloot, zijn er nu nog maar 14 operationeel. Het is niet duidelijk of en wanneer de internationale vluchten zullen hervatten.

Jet Airways had gisteravond al een reeks intercontinentale vluchten geschrapt, onder meer naar Amsterdam, Londen en Parijs. Intussen wordt er alleen nog binnen India gevlogen.

Jet Airways werd in 1992 opgericht als eerste private luchtvaartmaatschappij van India. Samen met de staatsmaatschappij Air India kreeg het de voorbije jaren te maken met felle concurrentie van budgetvliegers als IndiGo en SpiceJet. Jet Airways heeft intussen voor meer dan een miljard dollar schulden. De schuldeisers hebben potentiële investeerders tot vrijdagavond de tijd gegeven om hun interesse kenbaar te maken.

Bovenop de financiële en operationele problemen is er ook nog eens een stakingsdreiging van de piloten. Zij willen maandag het werk neerleggen omdat Jet Airways niet alle lonen heeft betaald.

Naresh Goyal, de oprichter van Jet Airways, stapte enkele weken geleden op.

Jet Airways vloog tussen 2007 en 2016 op Brussels Airport, maar ruilde Brussel eind maart 2016 in voor Amsterdam.