"Jeetje, wat ben ik blij dat die bijl me niet geraakt heeft"

De afgelopen dagen gingen de beelden viraal van een jonge vrouw die wel erg veel geluk had, toen ze zich met haar vrienden mat in een wedstrijdje bijlwerpen in een café in Denver, in de Amerikaanse staat Colorado. Aensly Ray kon zich maar net wegbukken toen een bijl, na eerst de grond geraakt te hebben, terug in haar richting kwam gevlogen. 

Ray op nieuwswebsite Inside Edition: "Aanvankelijk besefte ik niet goed wat er gebeurd was. Maar toen ik de video steeds opnieuw bekeek, kon ik niet anders dan met mezelf te lachen. Jeetje, ik ben zo blij dat mijn hoofd niet geraakt is."

"Het heeft echt wel niet veel gescheeld. Met het idee wat er zou kunnen gebeurd zijn, valt het bekijken van de beelden me al heel wat moeilijker. Wat niet betekent dat ik het nooit meer zal doen. Ik zal zeker nog bijlwerpen in de toekomst."

In de VS is bijlwerpen, vooral dankzij populaire tv-series als "Vikings", een heuse hype aan het worden, niet alleen onder vrienden, maar ook als teambuildingsevenement voor werknemers.

Ook al lijkt het een gevaarlijke combinatie, met een bijl werpen en alcohol, toch gaat het wel degelijk om een veilige 'cafésport'. Woordvoerder Mario Zelaya van "Bad Axe Throwing", de overkoepelende organisatie waartoe ook het café in Denver behoort, op Fox News: "Het afgelopen jaar hebben onze gasten meer dan 15 miljoen keer met een bijl geworpen. De kans dat er iets fout gaat, is dus niet 1 op 1 miljoen, nee, het is eerder 1 op 15 miljoen. Dit is echt een hoge uitzondering. Bovendien hanteren we strikte veiligheidsvoorschriften."

Hier beneden kunt u 2 hoofdrolspelers van "Vikings", Alexander Ludwig (Bjorn Ironside) en Alex Hogh Anderson (Ivar Ragnarsson), bezig zien in een spelletje bijlwerpen: