Lage temperaturen zorgen voor plotse vakantiegolf bij touroperatoren

Heel wat Belgische vakantiegangers hebben dit jaar de weersverwachting afgewacht om te beslissen of ze op reis vertrekken tijdens de paasvakantie. Touroperatoren TUI en Thomas Cook zagen een plotse stijging in hun boekingen, waarbij vooral de last minute vakanties erg populair waren. "De keuze van de reiziger wordt vooral bepaald door het weer op de bestemming", meldt TUI.

"Normaal boeken reizigers hun vakantie ruim op voorhand", meldt touroperator TUI, "maar dat was dit jaar anders". Volgens de operatoren wachten heel wat reizigers de weersomstandigheden tijdens de maand april af, alvorens ze beslissen om op vakantie te gaan. "Vooral de zonzekere bestemmingen zoals de Canarische Eilanden, Egypte, Griekenland en Tunesië zijn bijzonder in trek", voegt Thomas Cook toe.

Vooral de last minute vakanties vielen in de smaak. Bij TUI merkten ze deze week een plotse stijging van ruim drie keer meer boekingen, in vergelijking met de vorige weken. "Blijkbaar hadden velen nog de uitzonderlijke zomer van 2018 in het geheugen en wilden ze de weersvoorspelling in eigen land afwachten vooraleer te beslissen om een buitenlandse reis te boeken."