Oorzaak gevonden van muf water in Maldegem

Inwoners in de regio Maldegem klagen al een paar dagen over hun kraantjeswater. Het ruikt een beetje muf, en ook de smaak is niet goed. De oorzaak is een onschadelijke chemische stof die in het water zit. De Watergroep zal het probleem oplossen.

Wie in de regio rond Maldegem woont, heeft het wellicht wel gemerkt. Het kraantjeswater ruikt al een aantal dagen muf en het smaakt ook niet meer lekker. De Watergroep beheert daar het kraantjeswater en ging op zoek naar de oorzaak van die geurhinder.

Onschadelijke stof

Uit het onderzoek blijkt dat er een bepaalde stof in het drinkwater zit. Het gaat over trichlooranisol, en dat is een stof die in heel lage concentratie geen impact heeft op de gezondheid. Maar zelfs zo'n kleine hoeveelheid ervan in het water zorgt meteen voor die muffe geur en smaak. "Die stof is niet te wijten aan een verontreiniging in het productieproces, maar eerder aan een chemische reactie die kan ontstaan bij het behandelen van het water", zegt Kathleen De Schepper van De Watergroep.

Het probleem kan gemakkelijk opgelost worden, de waterbeheerder heeft al aanpassingen gedaan in het waterproductiecentrum in Eeklo. Het water zal geleidelijk weer lekker smaken en geen muffe geur meer hebben, zo verzekert de Watergroep

Meest gelezen