Video player inladen...

Pechstrookrijders aan werken op E17 in Sint-Niklaas worden opgespoord via dashcambeelden

Bestuurders die tijdens de werken op de E17 ter hoogte van Sint-Niklaas gebruikmaakten van de pechstrook om in te halen, zullen opgespoord worden via dashcambeelden en vervolgd worden. Dat meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. 

De heraanleg van de E17 tussen Waasmunster en Sint-Niklaas, over een lengte van zowat acht kilometer, is maandag gestart. Kort daarna doken al beelden op van bestuurders die de files aan de werken wilden vermijden door via de pechstrook in te halen. 

Ook de wegpolitie merkt dat bestuurders regelmatig de pechstrook gebruiken. "Als er file is, merken we geregeld dat mensen niet het geduld hebben om te wachten, maar de pechstrook gebruiken", zegt Kristiaan Popelier, hoofd van de wegpolitie Oost-Vlaanderen. "De pechstrook is voor voertuigen die pech hebben, die stilstaan. Als je daar dan oprijdt, kan je dus geconfronteerd worden met stilstaande voertuigen. Dat is gevaarlijk.

Opsporing via dashcambeelden en extra controles

De bestuurders worden nu opgespoord, zegt het parket. "We hebben via de media kennis gekregen dat er tal van bestuurders tijdens de werkzaamheden op de E17 tussen Sint-Niklaas en Waasmunster oneigenlijk gebruikmaken van de pechstrook. De dashcambeelden zullen worden geanalyseerd ter identificatie van de bestuurders met het oog op vervolging."

En ook de politie zal extra controleren. "Naast zichtbare controles stellen we ook soms ploegen verdekt op. En als we beelden binnenkrijgen, proberen we die mensen dan te identificeren om hun dossier dan naar het parket te sturen.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen