Politie haalt 19 transmigranten van bus De Lijn in Deurne

In Deurne heeft de politie vanmorgen 19 transmigranten opgepakt die op een bus van De Lijn zaten. De buschauffeur had de politie verwittigd omdat hij vermoedde dat er iets niet klopte.

Kleine groepjes mannen

De buschauffeur reed rond 5 uur vanmorgen met bus 410 van Turnhout naar Antwerpen. "Onderweg stapten telkens kleine groepjes jonge mannen op de bus, die niet betaalden", vertelt Willem Migom van de Antwerpse politie. "Omdat de buschauffeur de zaak niet helemaal vertrouwde, verwittigde hij de politie ter hoogte van Westmalle. Uiteindelijk konden agenten van de politiezone Voorkempen de bus staande houden aan de August van de Wielelei in Deurne."

Uitzonderlijk

Volgens de politie is het uitzonderlijk dat transmigranten van een bus van De Lijn worden gehaald. "We krijgen wel regelmatig oproepen van vrachtwagenbestuurders die transmigranten opmerken in hun laadruimte, maar dit is de eerste keer dat we verwittigd worden door een buschauffeur van De Lijn."

De 19 transmigranten werden naar het politiecommissariaat aan de Noorderlaan gebracht. Later worden ze naar het gesloten centrum van Steenokkerzeel gebracht. Niemand verzette zich.