Zijpaneel roltrap in Zuidstation komt plots los, reiziger moet over kapotte trede springen

In het Zuidstation in Brussel heeft vanmiddag een roltrap het plots begeven doordat een zijpaneel was losgekomen. Eén reiziger stond op het moment van de feiten op de roltrap, hij kon over de onderste trede springen. 

"Onder een van de handgrepen is een zijpaneel losgekomen", legt An Van hamme van MIVB uit aan VRT NWS. "Dat is in de kamplaat van de trap gevallen en als gevolg daarvan is de onderste trede naar boven gekomen." 

Op het moment van de feiten stond er één reiziger op de roltrap. "Hij is over de onderste trede gesprongen. Voor alle zekerheid is er een ziekenwagen gestuurd, maar er is zeker niemand tussen gesukkeld." 

Volgens Van hamme is het zeer uitzonderlijk dat zo'n paneel loskomt. "We zijn aan het onderzoeken hoe dit is kunnen gebeuren." 

Meest gelezen