(c) Ronald van den Heerik/ Hollandse Hoogte

2 minderjarige verdachten aanval in Antwerpse premetro maand langer in jeugdinstelling

Twee verdachten van de gewelddadige overval in een premetrostation in Antwerpen blijven een maand langer in de gesloten jeugdinstelling van Everberg. Dat heeft de jeugdrechter beslist. Een derde verdachte mag naar huis onder voorwaarden.

Op een filmpje dat vorig weekend circuleerde op de sociale media is te zien hoe een man, een vijftiger, bedreigd en geschopt wordt. Daarvoor werden de voorbije week in totaal vier verdachten opgepakt, allemaal minderjarigen. 

Eén van hen, een 15-jarige jongen, mocht deze week al naar huis onder strenge voorwaarden. Hij moet onder andere in herstelbemiddeling gaan met het slachtoffer. Vandaag is beslist dat ook een tweede minderjarige naar huis mag, onder voorwaarden. Hij heeft onder meer huisarrest en moet verplicht een cursus over groepsdruk volgen.

De twee andere moeten nog zeker een maand langer in een gesloten jeugdinstelling blijven, tot 9 mei. Dan verschijnen ze opnieuw voor de jeugdrechter. Het gaat om degene die schoppen uitdeelde aan het slachtoffer, en degene die het hele gebeuren filmde.

Meest gelezen