Vijf mensen naar ziekenhuis na chloordampen in zwembad van hotel in Koksijde

In het centrum van Koksijde zijn deze voormiddag giftige chloorgasdampen ontstaan in het zwembad van het Casino Hotel. De dampen kwamen vrij tijdens onderhoudswerken. Vijf personen zijn preventief naar het ziekenhuis overgebracht. 

De dampen kwamen vrij door het foutief mengen van chloor en zwavel. Het incident gebeurde rond 10.10 uur. De brandweer was er met een grote ploeg en stelde hoge concentraties van het giftige chloorgas vast. Intussen had de hoteluitbater zijn gasten al gevraagd om naar buiten te gaan. 

Perimeter

Er werd meteen een perimeter ingesteld door de brandweer. “De garage en werf ernaast werden ontruimd. Onze brandweerlieden gingen met zuurstofmaskers naar binnen en hadden het incident in de kelder vrij snel onder controle. Er werd lucht in het zwembad geblazen om de giftige chloorgasdampen te verwijderen. Vijf mensen werden voor controle in het ziekenhuis in Veurne opgenomen, maar zijn er niet ernstig aan toe”, zegt Kristof Louagie, woordvoerder Brandweer Westhoek. 

Afgespoten

Rond 12.30 uur was het incident voorbij en is de perimeter opgeheven. Iedereen kon terug aan de slag. “De brandweermannen die binnen gingen, werden achteraf nog proper gespoten met water. Het chloorgas blijft namelijk hangen in de kledij, maar spoelt weg met water”, besluit Louagie.