Sarah Bettens, Niels Destadsbader en Paul Michiels zingen "Kom op tegen kanker"-lied "Door jou"

Vandaag hebben Eén en Kom op tegen Kanker de single "Door jou" voorgesteld. Het nummer dat gezongen wordt door Sarah Bettens, Niels Destadsbader en Paul Michiels wil iedereen bedanken die zich de afgelopen dertig jaar heeft ingezet voor Kom op tegen Kanker. 

Het nummer is zonet in primeur gedraaid op Radio 2. "Door jou" is geschreven door Miguel Wiels en Niels Destadsbader. Tom Lodewyckx deed de productie. 

De drie zangers zijn zelf geconfronteerd geweest met kanker in hun familie. "Mijn vrouw heeft vorig jaar borstkanker gehad, dus plots was het heel dichtbij", zegt Sarah Bettens. "Gelukkig waren ze er vroeg bij, maar het blijft een nachtmerrie."

Paul Michiels verloor de moeder van vijf kinderen van hem aan leverkanker in 2009. "Soms zijn er die de strijd winnen, maar meestal zijn ze weerloos", zegt hij. "Daarom doe ik elk jaar extra mijn best om kanker de wereld uit te helpen."

Niels Destadsbader zijn vader herstelde van prostaatkanker. "Veel mensen hebben dat geluk niet. Iedereen die zich elke dag inzet om deze vieze ziekte uit veel levens te bannen, verdient dan ook een grote Dankjewel."

"Door jou" is te koop via iTunes en de opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker. 

Meest gelezen