Lucasfilm

Trailer gelost: Keert de duistere Palpatine terug in de nieuwe "Star wars"-film "The rise of Skywalker"?

De nieuwe "Star wars"-film, "Episode IX", heeft de titel "The rise of Skywalker" gekregen. Dat is gisteren onthuld op een "Star wars"-evenement in Chicago en de fans werden bovendien getrakteerd op een trailer. Het voorsmaakje doet alvast vermoeden dat de duistere  keizer Palpatine zijn opwachting zal maken én toont een glimp van wijlen Carrie Fischer als prinses Leia.

"The rise of skywalker" zou tegen eind dit jaar, rond Kerstmis, in de bioscoopzalen te zien zijn en zoomt onder meer in op het personage van Rey, vertolkt door actrice Daisy Ridley. In de kersverse trailer (bekijk hieronder) zien we Lando Calrissian opduiken aan boord van de Millenium Falcon en horen we op het einde keizer Palpatine, of althans zijn typisch sinister lachje.    

Wellicht is het meest opmerkelijke het technologische hoogstandje met actrice Carrie Fisher die in 2016 overleed aan de gevolgen van een hartaanval. Fisher werd wereldberoemd door haar rol als prinses Leia in de originele "Star wars"-trilogie (1977-1983). In de trailer is te zien hoe ze Rey innig omhelst, terwijl we Luke Skywalker horen zeggen: "We zullen altijd bij jou zijn. Niemand is ooit écht weg." 

Regisseur JJ Abrams noemt het allemaal zelf een "vreemd mirakel". Voor de omhelzing tussen Rey en Leia werd nooit eerder vertoond beeldmateriaal gebruikt van "The force awakens" uit 2015. "Elke dag besef ik dat ze (Carrie Fisher, red.) er niet meer is maar het is zó surreëel, omdat we nog altijd met haar werken", zegt Abrams.

Lucasfilm

Meest gelezen