Video player inladen...

Frank Eeckhout van de supportersfederatie over de match Standard-Anderlecht: "Dit gebeurde vanuit een buikgevoel"

Wat bezielde de supporters van voetbalclub Anderlecht gisteren om de match te onderbreken met vuurpijlen en rookbommen? "Het is niet verwonderlijk. Het zat er al lang aan te komen. Het ongenoegen is groot", vertelt Frank Eeckhout van de supportersfederatie in "De ochtend" op Radio 1.

Voor alle duidelijkheid: Eeckhout woonde gisteren uitzonderlijk de match zelf niet bij, maar heeft een vermoeden van wie erbij betrokken was. "Supporters die mee gaan op verplaatsing zijn altijd dezelfde mensen. Iedereen kent iedereen", aldus Eeckhout. Hij stelt dat er géén afspraken op voorhand zijn gemaakt door de fans om hun ongenoegen te tonen. "Zoiets moet je ook niet aankondigen, dit gebeurt vanuit een buikgevoel." 

Eeckhout keurt de rookbommen en vuurpijlen evenwel niet goed. "Het is jammer, maar begrijpelijk door de opeenstapeling van zaken. De clubverantwoordelijken hadden deze week een gesprek beloofd, dat kwam er niet, en nu wél volgende week." Het beleid blijkt een doorn in het oog van de supporters. "Er zijn beloftes gemaakt, maar ze houden geen woord. De ploeg moet duidelijk versterkt worden. Er moeten bepaalde spelers bij komen", legt Eeckhout uit.

"Het management moet niet weg, maar er moet een tabula rasa gebeuren in de kern. En eigenlijk moet dat maandag al beginnen. Je zou nu toch moeten weten met welke spelers je volgend seizoen voort wil doen. Die hou je en daarnaast zet je spelers uit de jeugd die er wel voor gaan. Het seizoen is toch verloren. Laat ons vanaf maandag beginnen bouwen aan de nieuwe ploeg. Desnoods met een nieuwe trainer."

De scheidsrechter kon gisteren het wangedrag van de supporters niet langer aanzien en floot de match prompt af bij 2-0. Er is slechts een halfuur gevoetbald. Anderlecht hangt meer dan waarschijnlijk een 5-0 én een zware straf boven het hoofd. Paars-wit pakt zo 0 op 12, wat al van het jaar 1963 geleden is. 

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen