Vannacht tussen 2 en 5 uur geen vluchten over België

Vannacht zullen er tussen 2 en 5 uur geen vluchten mogelijk zijn in ons land, door een tekort aan luchtverkeersleiders. Dat bevestigt een woordvoerder van Skeyes, dat bevoegd is voor de luchtverkeersleiding. Afwezigheden wegens medische redenen kunnen niet volledig vervangen worden, zegt Skeyes. De impact zal wel zeer beperkt zijn.

Skeyes, het voormalige Belgocontrol, wordt al weken geconfronteerd met een sociaal conflict, onder meer over de werkdruk en de arbeidsorganisatie. Dat leidde de afgelopen weken tot meerdere sluitingen van het luchtruim gedurende enkele uren in de nacht. De eventuele gevolgen hebben vooral betrekking op vrachtvluchten, eerder dan op passagiersvluchten. De uurroosters van de verkeersleiders werden aangepast om het personeelstekort 's nachts te concentreren.  

De luchtverkeersleiders van Skeyes staan in voor het luchtverkeer tot 7.500 meter hoogte en dus voor het landen en opstijgen op de Belgische luchthavens. Het hogere luchtruim is de bevoegdheid van Eurocontrol.

Meest gelezen