www.news.com.au

Een dode en drie gewonden bij schietpartij voor Australische discotheek

Bij een schietpartij voor een discotheek in Melbourne in Australië is één dode gevallen. Drie andere mensen raakten gewond. De schoten werden afgevuurd vanuit een auto die voorbij de discotheek reed. Drie veiligheidsagenten en één man die stond aan te schuiven om binnen te gaan, raakten gewond. Eén veiligheidsagent overleed later in het ziekenhuis. Er is nog niemand opgepakt.

Over het motief voor de schietpartij bestaat nog geen duidelijkheid, maar de speurders beschikken over aanwijzingen dat de eigenaar van de discotheek mogelijk werd afgeperst door een criminele motorbende. Het gaat dus hoogstwaarschijnlijk niet om een terroristische daad.

De schietpartij deed zich voor rond 3.20 uur lokale tijd (19.20 uur Belgische tijd) bij de nachtclub Love Machine in de wijk Prahran, vlakbij Little Chapel Street en Malvern Road in de deelstaat Victoria. De Victoria Police vroeg vannacht om de regio te vermijden en riep iedereen met beeldmateriaal op om de Crime Stoppers te contacteren.

Over de dader(s) is nog niets bekend, er is nog niemand opgepakt. Momenteel onderzoekt de politie of een zwarte Porsche SUV betrokken was bij de schietpartij. De wagen werd later uitgebrand teruggevonden in het noorden van de Australische stad.

De uitbater van de Love Machine discotheek, Steve Youssif deed intussen een post op Facebook, waarin hij schreef:  

"Overweldigd door al jullie telefoontjes en sms-berichten, niets dan liefde voor jullie allemaal. Wat vannacht gebeurde, was misplaatst en hartverscheurend. Voor sommigen onder jullie was het een nachtje uit, de rest van de Love Machine Familie verloor een mooie ziel vandaag."

Australië heeft een van strengste wapenwetten ter wereld. Die werd aangenomen na een massamoord in 1996. Toen doodde een schutter 35 mensen bij Port Arthur op de eilandstaat Tasmanië.