Video player inladen...

Fruittelers in Haspengouw steken opnieuw vuurpotten aan tegen de vrieskou

Het blijft bibberen voor de fruittelers. Afgelopen nacht was opnieuw nachtvorst voorspeld en dus namen de fruittelers maatregelen om de tere bloesems te beschermen.

De Limburgse fruittelers hebben afgelopen nacht opnieuw de vuurpotten aangestoken tegen de vrieskou. De kleine vuurhaarden moeten de temperatuur tussen de fruitbomen met een paar graden verhogen. De bloesems en het bot zijn op dit moment immers nog erg kwetsbaar voor de nachtvorst. 

Wachten op de "ijsheiligen"

Onder meer in het Proefcentrum Fruit ging vannacht het alarm af, en dat al voor de vierde keer op rij. Naast de vuurpotten wordt er ook rondgereden met frostbusters en is er een beregeningssysteem dat de bomen tegen de nachtvorst moet beschermen. Ook volgende nacht is er trouwens nog kans op nachtvorst. "Pas als de 'ijsheiligen' in mei voorbij zijn, kunnen de fruittelers weer rustig slapen", zegt Jef Vercammen van het Proefcentrum. 

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Video player inladen...